Outplacement

“Een tragedie kan achteraf een zegen blijken,

als we haar bezien als een kans tot groei”

Louise Hay

Wanneer het werk bij je huidige werkgever eindigt, kun je in veel gevallen gebruik maken van een outplacementbudget. Art of Growing begeleidt jou via een individueel outplacementtraject naar een nieuw passend werk. Omdat het vinden van werk tegenwoordig een totaal andere aanpak vergt dan vroeger, is een goede begeleiding van groot belang.

Naast zelfkennis (welke volgende stap is voor jou het beste?) vraagt het ook durf en ondernemerschap om op potentiële werkgevers af te stappen. Werk zoeken is hard werken. Tijdens een vrijblijvende intake stel ik samen met jou een persoonlijk plan van aanpak op. Vervolgens ga je aan de slag.

We voeren intensieve gesprekken, kijken terug, maar vooral vooruit. In een intensief en uitdagend traject leer je onder meer jezelf te profileren, verken je de arbeidsmarkt en ontdek je wat de beste strategieën zijn om te netwerken en solliciteren.

Het totale traject bestaat uit 3 fasen en duurt maximaal 1 jaar.

Fase 1: Zelfanalyse

Je baan verliezen kan een ingrijpende gebeurtenis zijn. Aan het begin van het outplacementtraject nemen we de tijd om hier bij stil te staan. Je leert de transitie maken van verlies en rouw naar betekenis geven. Je leert opnieuw met vertrouwen de toekomst tegemoet te treden. Vervolgens maak je een levensloopanalyse en brengen we jouw kwaliteiten, competenties en mogelijkheden in kaart. Ook onderzoeken we of je wilt blijven werken in je huidige vakgebied of liever een switch wilt maken.

 

Fase 2: Arbeidsmarktoriëntatie

Een belangrijk onderdeel van het outplacementtraject is het opstellen van een Persoonlijk Profiel. Je brengt, met behulp van verschillende oefeningen, in kaart hoe je jezelf het beste ‘in de markt kunt zetten’. Daarnaast kijken we hoe de arbeidsmarkt in jouw (gewenste) vak- of functiegebied er uitziet. Met netwerkgesprekken onderzoek je wat je aanspreekt en waarin jij onderscheidend kunt zijn.

Aan het einde van deze fase weet je hoe je jezelf kunt profileren in je persoonlijke presentatie, je motivatiebrief en cv en door het optimaal inzetten van social media. Zo presenteer je je met een uniek profiel op de arbeidsmarkt.

Fase 3: Baanverwerving

Met alle verkregen handvatten en inzichten uit de eerdere gesprekken ben je er klaar voor om te solliciteren op vacatures die bij jou passen. Je krijgt bij zowel netwerkgesprekken als bij sollicitatiegesprekken altijd een voor- en een feedbackgesprek met Art of Growing. Bij het zoeken naar vacatures maak je gebruik van relevante sites.

 

Tijd & Kosten

Een outplacementtraject is altijd maatwerk. Jouw budget, de duur en intensiteit van het traject, de sector waarin je werkzaam bent en jouw afstand tot de arbeidsmarkt zijn bepalend voor de kosten van het outplacementtraject. De offerte wordt op maat gemaakt.

 

Een indicatie:

Traject van 3 maanden: € 1500, - (excl. btw)
Traject van 6 maanden: € 3000, - (excl. btw)
Traject van 9 maanden: € 4000, - (excl. btw)
Traject van 12 maanden: € 5000, - (excl. btw)